ESITYKSISTÄ JA ESIINTYJISTÄ

Gaalaesiintyjät 

Shade Flamewater (Australia)

Tulitaiteilijoiden keskuudessa Shade Flamewateria pidetään maailman parhaana tulennielenijänä. Valmistaudu näkemään jotain mitä et ole koskaan nähnyt.
Esiintymisen lisäksi Shade Flamewater pitää tulennielentä kurssit lauantaina 26.8.

 

Shade Flamewater is the founder of Flamewater Circus based in Sydney, Australia. Specializing in the mystic arts of fire and magic, Shade and his team have dedicated themselves to creating otherworldly feats. Audiences the world over have been left spellbound by Shade’s unique blend of circus, magic and fire performance. Considered by his peers to be the best fire eater in the world, expect to see something you’ve never seen before when Shade Flamewater takes the stage! Dicover more about Shade & the Flamewater Circus at their website: flamewatercircus.com.au

 

Lisäämme tähän muut gaalaesiintyjät pian.


10606115_10152725175372244_1554646493679759145_n
Kiven Aika
’Epätietoisuus toimikoon suojelusenkelinä, kun kaikki turha on riisuttu pois’
Tekstit/laulujen sanoitus: Miika Nuutinen
Musiikin sävellys ja sovittaminen: Laura Vuorjoki-Elo
Koreografiat: Miika Nuutinen, Antti Nerg, Markus Nivala, Samuli Männistö
Esiintyjät: Laura Vuorjoki-Elo, Janne Ojajärvi, Jukka Karppanen, Markus Nivala, Antti Nerg, Miika Nuutinen, Rauli Katajavuori

Sirkus Supiaisen ’Kiven aika’ -nykysirkusteos pohjautuu Miika Nuutisen toisen runokirjan ’Kiven aika’ teksteihin. Laura Vuorjoki-Elo on säveltänyt esityksen musiikin näiden tekstien pohjalle ja ’Kiven aika’ – teoksessa kolme laulajaa esittävät tämän syntyneen runomusiikin tulen säestyksellä.

Seitsemän esiintyjän voimin esitetty runotulikonsertti muodostaa vahvan ja tunnerikkaan kokemuksen koko teosta seuraavalle yleisölle, teoksen tulikoreografiat luovat lämpimän kuvituksen Miika Nuutisen runoudelle ja Laura Vuorjoki-Elon sävellyksille.


 

Gaalaesiintyjät 2016

Vojta Stolbenko - kuva Karel Koubek 2

Vojta Stolbenko (Czech Republic)

Tämän hetken kuumimpia nimiä tulitaiteen maailmasta saapuu Joensuuhun esiintymään ja opettamaan! Useita festareita kiertänyt huippulahjakkuus Vojta Stolbenko on tunnettu luovasta, teknisestä ja musikaalisesta esiintymisestä ja ilmaisusta.

A hyper-active and unstoppable child was born in Prague. Vojta grew into an innovative master of poi-spinning through his passion for movement, martial arts, yoga, theatre and especially music.

His talent was first recognized by the group Pyroterra, with whom they’ve done hundreds of shows. They even participated in the Czech’s got Talent show, made it twice to the semi-finals with two different projects, and performed in many other TV shows. During last 5 years, Vojta has made a big name for himself in the fire community as a highly creative, technical and musical artist. He has performed in India, USA, Angola, Nepal, Thailand, Malaysia, Ireland, GB, Switzerland, Italy, Malta, France and many other countries.

Vojta will be performing in the fire gala and giving workshops in the festival.

http://vojtastolbenko.com
videouniflow

Uniflow

Uniflow on tämän hetken menestynein korkealuokkainen tulishowryhmä. Ryhmä on esiintynyt maailmanlaajuisesti suurissa tapahtumissa ja tuo Joensuuhun Hehku-festivaaleille uskomattoman shown tulitaidetta ja akrobatiaa!

www.uniflow.fi
videostudio fire circle

Studio Fire Circle (Liettua) / Fire Circus Walkea

Studio Fire Circle on liettualainen pitkänlinjan tuliryhmä, joka on esiintynyt Suomessa ja juuri Joensuussa aiemminkin Euroopan Jonglöörikonventiossa 2010. Harrastelijoista ja ammattilaista koostuva ryhmä esiintyy aktiivisesti ympäri eurooppaa monenlaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla.

Antti Suniala ohjasi Studio Fire Circlen esiintyjiä omaan tuotantoonsa Fire Circus Walkea vuonna 2014 ja tästä syntynyt esitys ”360” esitettiin Lux Helsinki festivaaleilla sekä Italiassa Festa di Fuoco Stromboli- sekä Unkarissa Ozora-festivaaleilla.

Hehku-festivaaleilla näemme sekä otteita ”360”-esityksestä perjantain tuligaalassa, että Studio Fire Circlen oman esityksen lauantaina sirkusteltassa.

www.fakyrai.lt
videoBelenos - kuva Mikko TyllinenBelenos

Belenos on Helsinkiläinen ammattitason esiintyvä ryhmä, joka on toteuttanut usean vuoden ajan laadukkaita ja mieleenpainuvia tuli- ja valoesityksiä aina yksityistilaisuuksista isoihin tapahtumiin. Ryhmä on saanut erityiskiitosta näyttävistä showkokonaisuuksistaan, joissa yhdistyy katseen vangitsevat ryhmäkoreografiat sekä tunteikas musiikki.

Rytmi ja tanssi on lähellä ryhmän jäsenten sydämiä ja se näkyy jokaisessa esityksessä.
Palava intohimo tulitanssiin mahdollistaa innovatiivisen sekä saumattoman yhteistyön, lennättäen ryhmää yhä korkeammalle. Ryhmä panostaa välineiden ja esiintymiseasujen näyttävyyteen sekä laadukkuuteen ja jokainen esiintymisasu on käsinkoristeltu sekä suunniteltu Belenoksen toimesta.
Belenos esiintyy perjantain tuligaalassa ja he opettavat myös työpajoja festivaalilla.

www.belenosshow.fi
video

 

 Open stage ja työpajat 2016

Antti Suniala1236665_429893167129364_1373653480_n

Antti Suniala on maailmankuulu sirkustaiteilija, joka on tunnettu yhtenä tulikeppijongleerauksen suurista kehittäjistä. Kulttimainetta nauttineesta The Amazing Rubber Heart Duosta (2002-2006) hän jatkoi soolouraansa esiintymällä lukuisilla kansainvälisillä tulifestivaaleilla ja myös Sirkus Finlandiassa 2009 showlla, josta hänelle myönnettiin Esiintyvät Taiteilijat ry:n toimesta ”Vuoden viihdetaiteilija 2010” palkinto.  Hän on opiskellut sirkuskouluissa Turussa ja Pekingissä. Hän on myös ohjannut esityksiä mm. Lux Helsinki festivaaleille.

Hehku-festivaalilla hän antaa taidonnäytteensä lauantaina sirkusteltassa ja opettaa työpajoja niin tulikeppien perustekniikasta kuin myös vaikeammista tyyleistä kuten keppijongleerauksesta ja kiinalaisen sirkuksen fei cha -tekniikoihin perustuvaa kontaktikeppi- ja dragon staff manipulointia.

Festivaalilla nähdään myös ote hänen ohjauksestaan Fire Circus Walkea – ”360”.

www.anttisuniala.com/fire/
videoHenna Matanuskaunnamed

Henna Matanuska on kansainvälisesti tunnettu vannetanssi ohjaaja ja esiintyjä, joka on innostanut ihmisiä lajin pariin kymmenen vuotta ja opettanut myös erityistarpeita vaativille ryhmille. Vuonna 2015 Tampereen kaupunki myönsi Hennalle Ammattitaitelijan stipendin. Henna Matanuska on taiteelle omistautunut, joka muuttaa ilmettä kameleontin tavoin ja löytää aina uusia tapoja liikkua vanteen kanssa.

Vuosien varrella hän on esiintynyt ja opettanut mm. Indian Juggling Convention, European Juggling Convention, Lublin Juggling Convention..

Henna Matanuska tulee opettamaan festivaalilla ja esiintymään sirkusteltan ohjelmassa lauantaina.

www.matahoops.com
video